ETKİNLİKLER
TÜM MESLEKLERE VERİLECEK BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLANDI.
Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı olarak Bilirkişilik Temel Eğitimi için kayıtlar başlandı. Oda Başkanı Hamit DURGAN’nın yapmış olduğu açıklamada;

Mardin-Şırnak SMMM Odamızın almış olduğu görev ve yetki dâhilindeEğitim verilecektir. Bilirkişilik Temel Eğitimi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir meslek mensupları ile diğer tüm meslek dallarında görev alan katılımcılar yararlanacaklardır.

Bilirkişilik Temel Eğitimi 2019/1 donem basvurulari 4-15 Kasim 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen meslek mensuplari, 750.00-TL(KDV dahil) ve diğer meslek erbablari, 950,00-TL(KDV dahil) olan egitim ucretini http://bilirkisilik.tesmer.org.tr adresi üzerinden yapacakları başvuru sırasında, kredi karti ile on-line olarak ödeyebilecekleri gibi Türkiye Isbankasi Ankara Dikmen Subesi 4248-917065(IBAN=TR70 0006 4000 0014 2480 9170 65) nolu hesabına da ödeyebileceklerdir. Ödemenin banka hesabına yapilmasi durumunda başvuru işlemi ödemenin yapılmasını takiben bir is günü sonra yapılabilecektir.

Çeşitli meslek guruplarının katılımının sağlandığı Eğitime görevlendirilen Uzman Akademisyenler tarafından eğitim verilecek.

Bilirkişilik Temel Eğitimi bilindiği üzere Son yapılan yasal düzenleme ile bundan böyle Bilirkişilik Temel Eğitimi Zorunlu Hale Gelinmiştir. 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bilirkişilik Yönetmeliği" ile adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için Bilirkişilik Temel Eğitimi zorunlu hale gelinmiştir.

Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık mesleki kıdem kazanmışlar tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesiyle ilgili bilgileri içeren bir eğitim. Bu eğitimi almayanlar, bilirkişilik alan ne olursa olsun bundan sonra bilirkişilik yapamayacak.

Bilirkişilik Temel Eğitimi, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 ders saatinden oluşuyor. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara belge verilecek. Bilirkişilik temel eğitimine katılarak belge alan kişiler, almış oldukları belge ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecekler. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar, alan ne olursa olsun, bilirkişi olmak için başvuruda dahi bulunamayacaklardır.
GÜNCEL ETKİNLİKLER
Odalar arası uygulama birlikteliği Haksız rekabet ve disiplin işlemleri çalıştayı
Mardin de KDV-ÖTV Uygulamaları Semineri Yapıldı
Mardin-Şırnak SMMM odasınca Nusaybin Vergi Dairesi Müdürlüğüne ziyaret
TÜRMOB 2.olağanüstü genel kurul toplantısına katılım sağladık
Mardin'de Bilirkişilik temel eğitimi verilmeye başladı
42. Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM odaları platform toplantısı
Mardin-Şırnak SMMM odasınca Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili ve Okul Müdürü Prof.Dr.Hüseyin Haşimi GÜNEŞ’i ziyaret
Van'da gerçekleştirilen SMMM Platform toplantısı
Kızıltepe Eğitim-Bir-Sen heyeti başkan DURGAN'ı ziyaret etti
TÜRMOB 80.Başkanlar Kurulu toplantısı Ankara'da yapıldı
Mardin-Şırnak Mali Müşavirlerin iftar yemeği buluşması
Mardin-Şırnak SMMM Oda Başkanı Hamit DURGAN, Yönetim Kurulu Üyeleri Hükümet Konağına ziyarette bulundu

MARDİN-ŞIRNAK SERBEST MUHASEBECİ

MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

(CHAMBERS OF CERTIFIED PUBLİC ACCONTANTS OF MARDIN-SIRNAK)