ETKİNLİKLER
Adli ve İdari Yargı Alanında Görevlendirilmek Üzere Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca Bilirkişilik Temel Eğitimi Verildi.
Adli ve İdari Yargı alanında görevlendirilmek üzere tüm mesleki alanları kapsayacak şekilde Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca Bilirkişilik Temel Eğitimi verildi.

Bilirkişilik temel eğitimini 186 kişiye verdiklerini Söyleyen Oda Başkanı Hamit Durgan, Mardin de bir ilk, başarı ve farkındalıkla geçmiş yıllarda toplam 186 katılımcıya eğitim vermenin gurur ve mutluluğu yaşadıklarını söyledi.“Bilirkişilik Temel Eğitimi Zorunlu Hale Geldi”

Farklı meslek guruplarının katılımının sağlandığını belirten Durgan, “Mardin-Şırnak SMMM Odamızın almış olduğu görev ve yetki dahilinde Temel Bilirkişilik Eğitimi 12-13-14-15 Aralık 2019 tarihleri arasında olmak üzere eğitime başlanıldı. Çeşitli meslek guruplarının katılımının sağlandığı Eğitime ilk etapta 2019/ 1 dönem olarak 24 katılımcıya, görevlendirilen Uzman Akademisyenler tarafından eğitim verildi.Bilirkişilik Temel Eğitimi; Son yapılan yasal düzenleme ile bundan böyle Bilirkişilik Temel Eğitimi Zorunlu Hale Gelinmiştir.

3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bilirkişilik Yönetmeliği" ile adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için Bilirkişilik Temel Eğitimi zorunlu hale gelinmiştir. Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık mesleki kıdem kazanmışlar tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesiyle ilgili bilgileri içeren bir eğitim.

Bu eğitimi almayanlar, bilirkişilik alan ne olursa olsun bundan sonra bilirkişilik yapamayacak” dedi.“Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar, alan ne olursa olsun, bilirkişi olmak için başvuruda dahi bulanamayacaklardır”Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar, alan ne olursa olsun, bilirkişi olmak için başvuruda dahi bulanamayacaklarını dile getiren Durgan, “Bilirkişilik Temel Eğitimi, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 ders saatinden oluşuyor.

Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara belge verilecek. Bilirkişilik temel eğitimine katılarak belge alan kişiler, almış oldukları belge ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecekler. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar, alan ne olursa olsun, bilirkişi olmak için başvuruda dahi bulanamayacaklardır” diye konuştu.

Tamamlanan Bilirkişilik Temel Eğitiminin Başarılı sunumlarından ötürü Malatya geçmiş dönem Oda Başkanı YMM Mustafa Bahadır ALTAŞ ile Dr.Hasan HASIRCI’ya Oda Başkanı Hamit DURGAN tarafından Teşekkür belgeleri takdim edildi.
GÜNCEL ETKİNLİKLER
Odalar arası uygulama birlikteliği Haksız rekabet ve disiplin işlemleri çalıştayı
Mardin de KDV-ÖTV Uygulamaları Semineri Yapıldı
Mardin-Şırnak SMMM odasınca Nusaybin Vergi Dairesi Müdürlüğüne ziyaret
TÜRMOB 2.olağanüstü genel kurul toplantısına katılım sağladık
Mardin'de Bilirkişilik temel eğitimi verilmeye başladı
42. Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM odaları platform toplantısı
Mardin-Şırnak SMMM odasınca Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili ve Okul Müdürü Prof.Dr.Hüseyin Haşimi GÜNEŞ’i ziyaret
Van'da gerçekleştirilen SMMM Platform toplantısı
Kızıltepe Eğitim-Bir-Sen heyeti başkan DURGAN'ı ziyaret etti
TÜRMOB 80.Başkanlar Kurulu toplantısı Ankara'da yapıldı
Mardin-Şırnak Mali Müşavirlerin iftar yemeği buluşması
Mardin-Şırnak SMMM Oda Başkanı Hamit DURGAN, Yönetim Kurulu Üyeleri Hükümet Konağına ziyarette bulundu

MARDİN-ŞIRNAK SERBEST MUHASEBECİ

MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

(CHAMBERS OF CERTIFIED PUBLİC ACCONTANTS OF MARDIN-SIRNAK)